yrittäjän mainoskuvaus lehteen ja someen


Hiusstudio mansku muutti uuteen toimipisteeseen ja tätä piti mainostaa asiakkaille. Eeva otti minuun yhteyttä ja kysyi olisinko kiinnostunut kuvaamaan henkilökunnasta uudet kasvokuvat yrityksen sivuille. Tottakai olin kiinnostunut, mutta keikka parani vielä entisestään. Eevalla oli idea valokuvasta mikä sopi muuttoaikeisiin. "Tiedätkö Ronnie sen Beatlesin Abbey road valokuvan, missä bändi ylittää tietä"? Mitä jos me ylitämme tietä ja otat kuvan, kun olemme muuttohommissa? Minua ei tarvinnut paljoa suostutella tämmöiseen kuvaan, ihan huippuidea!


the beatles - abbey road


Ryhdyin etsimään sopivaa suojatietä Porvoon keskustan ympäriltä. Tein testikuvia eri risteyksistä, mutta fiilis ei ollut kohdillaan. Tausta oli joko liian sekava, liikennettä liikaa jne. Lopulta löysin täydellisen risteyksen ja se oli sopivasti uusien toimitilojen vieressä Aleksanterinkadulla.


rekvisiitta kuvaukseen


Eeva ja tyäntekijät olivat varustautuneet kuvaukseen loistavasti. Vaatetus oli samanhenkistä ja rekvisiittaa tuunattu kuvausta varten. Isot pisteet hiustenkuivaimen ronttaamisesta, se kruunaa mielestäni kuvan.


valokuvauksen toteuttaminen


Ennen suojatielle astumista pyysin, että kaikki olisivat lähekkäin toisiaan. Mietimme myös miten rekvisiitta pitäisi sommitella kuvaan. Sitten pitäisi olla maailman paras fiilis ja kohti uljasta tulevaisuutta meininki. Tätä ei kyllä tarvinnut pyytää, koska porukka oli aivan mahtavassa vedossa muutenkin. Sitten odotimme vihreää valoa jalankulkijoille. Onneksi liikennettä oli vain nimeksi ja pystyin turvallisesti kuvata tien ylittämistä useamman kerran. Hymyt ja naurut varmasti tarttuivat heihin, jotka ajoivat kuvauspaikkamme ohitse.