hääjuhlien valokuvaus haikon kartanolla

Kuvasin Harrin ja Susannen hääjuhlat, aina getting readystä illan viimeisiin tansseihin.

Getting ready valokuvaus
Hääjuhlat Haikon kartano

Mikä on suhteeni hääkuvaukseen?

Haluan aina tutustua hääpariin paremmin ennen varsinaista juhlapäivää. Ihanteellista on jos tapaamme ihan kasvokkain, mutta teams- kokous ja puhelin toimivat myös. Juttelemme hääpäivän kulusta ja mahdollisista kuvaustoiveista. Hääpari voi sitten rentoutua ja nauttia hääpäivästään ja minä pääsen tekemään sitä mistä nautin. Ottamaan kuvia ihanista ihmisistä juhlapäivän humussa.


Häissä minua avustaa osan päivästä vaimoni Päivi. Hän osallistuu suunnittelupalaveriin, on kartalla päivän tapahtumista ja aikatauluista, lisäksi hän avustaa minua potrettien ottamisessa jne. Meidän saumaton yhteistyö mahdollistaa sen, että pystyn keskittymään täysin hääpäivän ja ennen kaikkea tunteiden taltioimiseen.


Mahtavuutta on, kun hääpari heittäytyy juhlapäivänään kuvattavaksi ja luottavat kuvaajaan. Potrettikuvien ottaminen on mukavaa aikaa hääparille, kuin myös allekirjoittaneelle.

Häävalssi

missä hääpotretit kannattaa ottaa?


Kuvasin Harrin ja Susannen hääpotretit Haikon kartanon miljöössä. Paikka on kerrassaan upea.


Minulle tärkeintä kuvissa on kuitenkin tunne. Rakennukset voivat olla kauniita, mutta ne eivät ole mitään aitojen hymyjen ja tunteiden rinnalla. Mikäli miljöö on juhlapaikalla erityisen hieno käytän sitä kuvissani totta kai. Mutta emme tarvitse hienoa ympäristöä upeiden kuvien ottamiseen. Siihen tarvitaan vain hääpari, valokuvaaja ja rento tunnelma.


Mietin aina kuvia ottaessani näitä asioita:

  • Missä on kaunis valo?
  • Haluan kuvata parin siellä.
  • Teen kaunista valoa jos sitä ei ole.
  • Tärkeintä on pitää hauskaa kuvia ottaessa ja nauttia hetkestä.


Rakennukset on kivoja, mutta rakkaus on tärkeintä. Ja kyllä, minussa asuu romantikko.

Hääpari Haikon kartano
Morsian Haikon kartanolla
Häämekko Porvoo
Haikon kartano