Valokuvaaja Ronnie Hole


Erityisen lähellä sydäntäni ovat muotokuvaukset ja kuvien luominen yhdessä asiakkaani kanssa. Meissä kaikissa on jotakin ainutlaatuista ja en koskaan kyllästy sen taltioimiseen kamerallani.

Ohjaan sinua kuvauksissa eikä sinun tarvitse olla ”hyvä/luonnollinen” kameran edessä. Pidämme hauskaa ja kuvia syntyy siinä kuin itsestään.

"Minulle on kerrottu, että kanssani on helppo tulla toimeen ja kuvaukset ovat kokemuksena olleet hauskoja. Pidän tärkeänä, että kauniiden kuvien lisäksi saat mukavan muiston itse kuvauspäivästä".


Miten minusta tuli valokuvaaja?


”Tämähän on kuin valokuvalehdestä!”, totesin itselleni 2009 kesällä. Olin juuri ostanut digitaalisen järjestelmäkameran ja kuvaillut tytärtäni. Onnistuin mielestäni ottamaan hienon kuvan - Ilman aavistustakaan, miten sen otin. Tästä heräsi kiinnostukseni valokuvauksen salojen oppimiseen. Ehkä minäkin voisin ottaa kuvia, joita olin lehtien sivuilla nähnyt.

Tuo yksi kuva sytytti minussa intohimon valokuvaamiseen ja sillä matkalla olen edelleen. En kuitenkaan näytä sitä käänteentekevää kuvaa tässä: Se ei - ehkä sittenkään, ollut ”ihan kuin valokuvalehdestä.”

Ryhdyin opiskelemaan kaikkea valokuvaukseen ja valaisuun liittyvää. Alusta alkaen oli selvää, että intohimoni oli ihmisten kuvaaminen. Lomamatkoilla eteeni avautuessa kauniin maiseman, mietin lähinnä miten sitä voisi parantaa sijoittamalla siihen ihmisen.

Olen aina ihastellut elokuvien värimaailmaa ja upeaa valon käyttöä. Halusin jäljitellä tuota visuaalisuutta ja ostinkin varhaisessa vaiheessa omat studiovaloni. Luonnonvalon ja keinovalon sekoittaminen avaa niin monia mahdollisuuksia, että se hämmästyttää minua edelleen.

Hiljalleen minulta alettiin kysyä, voisinko kuvata potretteja tai ehkäpä muutaman ylioppilaskuvan? Päätin perustaa toiminimen ja jatkoin kuvaamista päätoimeni ohella. Pian kuvasin ensimmäiset hääkuvaukset, tapahtumakuvaukset ja muut muotokuvaukset. Olin löytänyt intohimoni.


koulun penkille


2021-2023 opiskelin Pekka Halosen akatemiassa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon. Halusin täydentää osaamistani ja heittäytyä täysin valokuvauksen maailmaan. Aloitin työskentelyn täysipäiväisenä valokuvaajana.


Mistä pidän kuvaamisen lisäksi?


- Perheeni on minulle tärkeä, siihen kuuluu vaimoni lisäksi kaksi lasta ja maailman paras Kerttu kissa

- Hitaat aamut

- Scifi kaikissa olomuodoissaan

- Huumori


Olen koko ikäni harrastanut eri urheilulajeja. Liikunnallinen elämäntyyli on minulle todella tärkeää. En kirjaa tähän kaikkea mitä on tultu kokeiltua, mutta listaan suurimmat tämän hetkiset intohimoni:

- Laskettelu (parkkilaskemisen salat kiinnostavat)

- Maastopyöräily (bike parkkeihinkin uskaltautunut)

- Trampoliinilla hyppiminen (isoin saavutus oli oppia takaperinvoltti aikuisena)

Valokuvaaja Ronnie Hole