Cessi pyysi minua ottamaan hänen perheestään kesäisen kuvan. Hän oli keskustellut perheensä kanssa ja miettineet, josko isän vanha kuplavolkkari saataisiin kuvaan? Cessi kuvaili, että auto voisi olla tien poskessa ajatuksella “bensa loppunut” ja perhe pyörisi siinä ympärillä. Tämmöinen hetki olisi “juuri meidän perhettä”, Cessi kuvaili minulle nauraen. En tarvinnut enempää vakuuttelua. Silmiini nousi hehku ja kasvoilleni hymy, sen verran innostuin ideasta. Tästä pitäisi tehdä jotakin eeppistä.


KUVAUKSEN SUUNNITTELU

Ryhdyin miettimään kuvauksen toteutusta ja sitä, miten jokainen perheenjäsen saataisiin aseteltua kuvaan järkevällä tavalla. Jokaisella olisi oma roolinsa mitä esittää kuvassa. Yksi voisi työntää autoa, joku soittaa apua jne. Halusin kuvaan vaikutelman, kuin se olisi otettu elokuvakohtauksesta.


MISSÄ KUVATAAN?

Ryhdyin etsimään kuvauspaikkaa autolle ja perheelle. Löysin bussipysäkin Kiialan kartanon lähettyviltä. Halusin ilta-auringon perheen taakse ja kiitos internetin pystyin selvittämään missä kohtaa aurinko olisi kuvauspäivänä.


KUVAN VALAISU

Tämän kuvan olisi ehdottomasti voinut tehdä luonnonvalolla. Rakastan luonnonvaloa, mutta tällä kertaa minulla oli elokuvamainen valaisutyyli mielessä. Kuvan tarina kaipasi jotakin ekstraa. Päätin, että se ekstra olisi salamavalojen välkyntää.

Päädyin kompositiokuvaan, jossa jokainen kuvattava valaistaan yksitellen salamalla. Jälkikäsittelyssä yhdistäisin kaikki kuvat yhdeksi kompositiokuvaksi.

Olin aivan innoissani valaisusuunnitelmasta ja esitin sen Cessille. Sain perheeltä vihreää valoa suunnitelmalleni.


KUVATTAVIEN ROOLIT

Valokuva on aina kuvaajan ja kuvattavan yhteistyön hedelmä. Tälläkin kertaa kävi juuri niin. Ennen bussipysäkille siirtymistä harjoittelimme perheen sijoittelua auton ympärille. Kysyimme myös suoraan, mitä kukin tekisi jos auto oikeasti hajoaisi tms? No äiti tietenkin ottaisi selfien ja isä istuisi autossa ohjeistaen perhettä. Toinen lukisi karttaa ja yrittäisi selvittää missä perhe oikeastaan on. Perheen tytöt työntäisivät autoa ja vain nauttisivat hetkestä. Yksi yrittäisi soittaa apua, tai taksia lähimpään kuppilaan 🙂

vanha porvoo

KUVAUSASSISTENTTI

Vaimoni Päivi auttoi minua tämän kuvan toteutuksessa. Hän valaisi salamalla järjestelmällisesti jokaisen kuvattavan erikseen. Lopullisen kuvan laitoin kokoon 8:sta erillisestä valokuvasta.

Komposition tekeminen


Tässä kuvassa näet Päivin valaisemassa kuvattavia.

Komposition tekeminen


Tässä kuvassa näet Päivin valaisemassa kuvattavia.

VALMIS PERHEKUVA

taiteellinen perhekuva
kuplavolkkari
valokuvaus Porvoo