rippikuvaus askolan takajärvellä


Miisa Sivènin Rippikoulu oli käyty ja enää tarvittiin valokuvat muistoksi näistä ajoista. Miisa harrastaa laulua ja soittaa myös kitaraa. Alusta alkaen oli selvää, että kitara olisi kuvissa mukana.


MILLOIN KANNATTAA KUVATA?


auringon paisteessa

Lyhyt vastaus on, että koska vain. Keskipäivän aurinko on tunnetusti vaikea kameralle, mutta se ei tarkoita, että sitä ei voisi taltuttaa. Etsimme sopivia varjopaikkoja missä kuvata tai sitten teemme "high fashion" tyylisiä potretteja suoraan auringonpaisteen alla. Tämän lisäksi voin muokata valoa ja tehdä siitä pehmeämpää. Kirkas keskipäivän paiste tosin rajoittaa joidenkin paikkojen/ alueiden käyttämistä. Taka-alalle osuva voimakas auringonpaiste ei aina ole imartelevin kuvissa. Todettakoon kuitenkin, että kirkas aurinkoinen päivä ei ole sen kummoisempi aika kuvata, kun tietää sopivat kikat.


PILVIPOUDALLA

Pilvistä säätä monesti surkutellaan kuvaajalle, mutta todellisuudessa silloin on mahdollista saada upeita kuvia melkeinpä missä vain.


AURINGONLASKU

Auringonlaskun aikaan olosuhteiden ollessa suotuisat saamme uskomattoman pehmeää ja lämmintä valoa. Golden hour on yleensä 1-2 h ennen auringonlaskua. Kesällä tämä siis tarkoittaa yöaikaa. Onneksi valo on kaunista vähän aikaisemminkin, eikä meidän tarvitse herätä yöllä kuvaamaan.


SATEELLA?

Olen kuvannut todella upeita kuvia myös sateella. Aina löytyy jostakin suojaisa paikka kuville ja sateenvarjo toimii kuvissa myös. Toki myrskysäässä ei ole kiva kuvata, mutta onneksi nekin ovat yleensä lyhyitä. Tihkusateesta emme hätkähdä ollenkaan.


Alta voit katsella kuvia, mitä otimme illemmalla Askolan Takajärvellä.

rippikuvaus
tyttö laiturilla soittaa kitaraa
rippikuvaus Askolassa järven rannalla

Teimme photowalkia Miisan kanssa auringon laskiessa hiljalleen alemmas. Pidän erityisesti tämän tyylisistä kuvauksista, missä seuraamme valoa ja otamme kuvia, kun tilaisuus koittaa.

Askola takajärvi
Mekko rippikuvaukseen
Askola Takajärvi rippikuvaus