kuvataanko hautajaisia?

Keskustelin taannoin tuttavani kanssa ja hän ihmetteli kovasti kertoessani valokuvaavani hautajaisia. Kerroin hänelle itse kokevani hautajaisten kuvaamisen erityisen merkitykselliseksi ja mitä itse asiassa kuvaan hautajaisissa. Kirjoitin keskustelustamme muutamat nostot tähän blogiin sinullekin luettavaksi.

Mitä yleensä kuvataan hautajaisissa?

Yleensä minut tilataan kuvaamaan siunaustilaisuus ja hautaanlasku. Tarinallinen kuvaus sisältää:

  • Tapahtumapaikka: Kappeli, ympäristö ym.
  • Tapahtuman yksityiskohdat: Arkku, papin puhe, kukkia ym.
  • Tapahtumasta yleiskuvia: Siirtyminen haudalle, kukkatervehdyksien jättäminen ym.

Kuvaan myös pyynnöstä hautajaisten yhdessä järjestettävän kahvitilaisuuden.

Miten kuvaan hautajaisissa?

Keskustelen tapahtumapaikan yhteyshenkilön kanssa ennen tilaisuutta ja suunnittelen kuvauksen ennakkoon. Pyrin aina liikkumaan tilaisuuden aikana mahdollisimman vähän ja huomiota herättämättä. Kameran säädän äänettömäksi jos se on mahdollista tilassa missä kuvaan (tämä riippuu tilan valaistuksesta).


Keskustelen ennen tilaisuutta mahdollisista tarkemmista siihen liittyvistä toiveista ja pyrin toteuttamaan ne.

näsinmäensiunauskappeli

kuvauksen jälkeen

Hautajaisten jälkeen lähetän asiakkaalle yksityisen nettigallerian, mistä valmiit kuvat voi ladata omalle tietokoneelle. Gallerian voi myös jakaa läheisten kesken, jotta kaikki halukkaat saavat tärkeät kuvat muistoksi itselleen.

siunauskappeli porvoo

merkityksellistä kuvausta

Pidän kaikenlaisesta kuvaamisesta, mutta olen kokenut hautajaisten kuvauksen erityisen merkitykselliseksi. Koen olevani etuoikeutettu, kun minut valitaan kuvaamaan näin henkilökohtainen tapahtuma. Suhtaudun tehtävääni aina kunnioittavasti ja toivon tämän näkyvän myös kuvissani.