MALLIKUVAUS STUDIOLLA

Alla olevalla videolla kuvasin Mian käyttämällä "scrimmiä". Se on varsin monipuolinen ja sen käyttöä rajoittaa ainoastaan mielikuvitus. Videolla näytän kaksi erilaista tapaa käyttää sitä.

scrim - Lastolite skylite? mikä se on on?

Kaikki videot mitä olen aiheesta katsonut ovat olleet englannin kielellä. Siitä syystä kutsun kehikkoa scrimmiksi. Kyseessä on nopeasti kasattava alumiininen kehikko. Siihen voi napsauttaa kiinni heijastimen (valkoinen, hopea, kulta ym) tai siihen voi kiinnittää difuusiokankaan. Sama periaate, kuin pienemmissä heijastimissa, mitä käytetään valokuvauksessa ja videoissa.


ERI TAPOJA KÄYTTÄÄ

Ulkona voit käyttää diffuusoria blokkaamaan kovan auringonvalon. Laitat kehikon auringon ja mallin väliin. Lopputuloksena on kaunista ja pehmää valoa. Sama periaate toimii myös studiolla. Voit käyttää pientä valonlähdettä esim käsisalamaa diffuusiokankaan takana. Se muuttuu pehmeäksi valoksi ja sopii hyvin muotokuvauksiin. Valonlähdettä, etäisyyksiä, kulmia ym muuttamalla voi tehdä loputtomasti erityylisiä kuvia.

Mallikuvaus

monta valoa käytin näihin kuviin?

Laitoin scrimmin kuvattavan taakse. Käytin diffuusoriin takana AD600 salamaa. Halusin sillä tehdä puhtaan valkoisen taustan. Jätin kuviin metallisen kehikon näkyviin, koska mielestäni se on cool. Kuvattavan kasvot jäivät hitusen liian tummaksi ja tästä syystä valaisin ne snootilla. Mallin edessä oli AD400 salama ja sen päässä snootti/ kartio. Sen tehtävä on keskittää valo pienelle alueelle. Tässä tapauksessa kasvojen ja rinnan alueelle. Kaikki kuvat, missä scrim on mallin takana on kuvattu käyttämällä 2 valoa.

Fitness
Tatuoinnit
dr martens
Verkkosukat

tässä kuvassa vain snoottivalo on päällä

Kaunis tatuoitu nainen

Scrim mallin yläpuolella

Näissä kuvissa olen käyttänyt yhtä valoa. Scrim oli mallin yläpuolella ja salama sen yllä. Tällä tavalla sain tasaista pehmeää valoa. Käytin osassa kuvia myös heijastinta, minkä olin laittanut malliin etupuolelle alas.

Bikinit
mekko
nenäkoru
tattooed girl
Nahkahame
Juhlamekko
Aurinkolasit