balettikuvaus

BALLERINAN VALOKUVAUS KANSALLISBALETISSA


Olen aina ihastellut balettitanssijoiden kykyä liikkua tanssilavan poikki höyhenen kevyesti. He tulkitsevat musiikkia koko vartalollaan ja ilmeillään. Liikkeet mihin tanssijat pystyvät, haastaa monesti ymmärrystämme fysiikan laeista.


Tanssikoulusta oopperan lavoille


Kuvasin balettitanssija Viivi Ketolaisen Helsingin oopperatalolla. Viivi teki useamman liikkeen, mitä taltioimme studiovaloilla. Kaikki vaikutti kovin helpolta ja vaivattomalta. Siltä sen pitääkin näyttää, kun on ammattilainen kyseessä. Tämä taso saavutetaan vuosien opiskelulla tanssikouluissa ja vapaa-ajalla. Mikä etuoikeus minulla olikaan taltioida Viivin taidonnäytteitä.

tanssikuvaus

Lets have hauskaa


Minulle on tärkeää, että itse kuvauksessa on aina rento tunnelma. Tämä saavutetaan hyvällä etukäteissuunnittelulla ja heittäytymisellä kuvauksiin.

Tanssi ja valokuvaus


Balettitanssi on taidetta, minkä esittämistä on hiottu paremmaksi yhä uudestaan ja uudestaan. Valokuvaus on taidetta, missä mietitään valoa, varjoa ja niiden välisiä suhteita. Mielestäni on selvää, että näiden taiteiden yhdistyessä saavutetaan jotakin kaunista.

Suomen kansallisbaletti ja nuorisoryhmä


Kansallisbaletin yhteydessä toimii nuorisoryhmä, missä työskentelee ammattitanssijoiksi valmistuneita henkilöitä. Ryhmässä tanssii myös kuvattavani Viivi Ketolainen.

Suunnittelimme yhdessä Viivin kanssa kuvauksia ja oopperalta saimme luvan kuvata yhdessä heidän tanssisaleistaan.


Ennen kuvausta tiedustelin Viiviltä mitä liikkeitä hän mahdollisesti haluaisi tehdä? Mietimme myös vaatetus vaihtoehtoja ym. Pikku hiljaa kuvaussuunnitelma alkoi hahmottumaan ja meillä oli selkeä kuva siitä mitä lähdimme tavoittelemaan.

balettikuvaus
Kansallisooppera hki
Balettitanssijan valokuvaus
Ballet dancer
tanssikuvaus
baletti
balettitanssija
Balettitanssi
Ballet swan
Tanssimekko
Pointed shoes