hevosen valokuvaus

Elina ystävineen oli valmistautunut hyvin rippikuvaukseen hevosen kanssa. Hepan häntä ja harja oli kauniisti letitetty. Kokonaisuuden kruunasi kauniit kukkaseppeleet. Kuvasin kaksikon Askolassa.


Kirjoitan tähän muutamia vinkkejä kuvauksista hevosen (eläinten) kanssa.


ennen kuvausta

  • Pyydä hevosiin tottunut ystävä mukaan. Hän voi auttaa sinua valmisteluissa, kiinnittämällä hevosen huomion haluttuun suuntaan, siirtymissä jne.
  • Mikä on toiveesi kuvien tyylistä? Energisiä, seesteisiä, keijumaisia? Kerro tästä kuvaajalle hyvissä ajoin.
  • Missä kuvaamme? Soveltuuko alue visioon mitä sinulla on kuvista? Onko hevonen tottunut liikkumaan alueella/ tiloissa missä kuvaamme?
  • Hevosen persoonallisuus voi antaa vinkkejä siitä minkälaisia kuvia lähdemme tavoittelemaan.


kuvauksen aikana

  • Malttia ja rauhassa eteenpäin, hevonen ei aina ole kuvaustuulella.
  • Suunnitelmiin voi tulla muutoksia. Sää voi muuttua, hevonen ei suostu poseeraamaan jne. Tässä kohtaa ei pidä hermostua vaan mietimme toisen tavan kuvata teidät. Joskus juuri ne odottamattomat hetket tuottavat upeimpia kuvia.
  • Nauti hetkestä ja pidä hauskaa.
hevosen valokuvaus Askola
vinkkejä hevosen valokuvaamiseen

MITEN VALOKUVAAN?

Suurimman osan kuvista kuvaan pitkällä objektiivilla. Sen avulla hevosen mittasuhteet näyttävät hyvältä ja voin tarkkailla kuvattavia kauempaa. Hevonen ei häiriinny läsnäolostani ja kuvattavilla on omaa rauhaa. Käytän myös muita objektiiveja tarpeen mukaan ja hevosta kuunnellen. Minulle saa ehdottaa kuvausideoita jos sellaisia tulee mieleen kesken kuvauksen. Kuvaus on aina valokuvaajan ja kuvattavan yhteinen matka.

hevonen ja rippityttö
hevosen letitys
kukkaseppele
kukkaseppele hevosen päässä

juuri nyt en jaksa näitä kuvauksia, ajattelin syödä välillä

hevonen
Tinker talli
hevonen ja tyttö