ennen juhlia, juhlapäivänä tai sen jälkeen?


Suosittelen lämpimästi varaamaan kuvauksen ennen tai jälkeen juhlapäivän. Tähän on muutamia syitä. Juhlapäivä on monesti aikataulutettu tehokkaasti. Tehdään juhlavalmisteluita, vieraiden vastaanottamista, sosialisoimista, jatkot kaupungilla jne. Melko tapahtumarikas päivä ilman valokuvaustakin. Toki jos päivässä on rauhallinen hetki kuvaukselle se voidaan järjestää, mutta olen huomannut, että rauhallinen kuvaus on kuvattaville mieluisampi.

yo kuvaus juhlien jälkeen

miksi kuvaus ennen tai jälkeen juhlapäivän?


Juhlat on juhlittu, hyvä fiilis vielä päällä. Nyt on aika lähteä valokuvaukseen. Tapahtumaan voi rauhassa valmistautua ja kuvaajan kanssa voidaan keskustella mahdollisista toiveista ym. Kuvaus on kiireetön, hauska kokemus, mikä lisää mukavia muistoja nuorelle koulun päättäjäisistä. Meillä ei ole kiire minnekään ja se näkyy myös kuvissa ja tunnelmassa.

apua, aikatauluista johtuen meidän pitää kuvata juhlapäivänä


Vaikka olen edellä suositellut kuvaamista ennen tai jälkeen juhlapäivän se ei tarkoita, että emme saisi upeita kuvia myös juhlapäivänä. Aikataulu voi olla kiireisempi ja paikat missä kuvataan rajatumpia. Tästä kaikesta selvitään:

  • Etukäteisuunnittelu, missä, koska ja minkälaiset kuvat toivotaan
  • Varaamalla hetki kuvaukselle, jolloin vastavalmistunut voi keskittyä kuvattavana olemiseen
  • Hyvää mieltä ja naurua, sillä päästään pitkälle

kuvaukseen jälkeen


Kuvat tulevat yksityiseen galleriaan, mistä kuvattava ja perhe voivat valita suosikkinsa. Valinnan jälkeen kuvat voi ladata turvaan omalle tietokoneelle.


VALOKUVATULOSTEET


Tarjoan em. lisäksi myös Fine Art tulosteita. Olen tutkinut useampaa paperilaatua ja päätynyt käyttämään 2 tuotetta:


  1. 100% puuvillapohjainen mattapaperi:
  • Pinnassa kaunis tekstuuri
  • Täysin heijastelematon
  • Paksu paperi, mikä tuntuu upealta kädessä
  • Paperi toistaa kauniisti pehmeät sävyt ja kuvat näyttävät, siltä kuin katsoisit aitoa maisemaa ikkunasta
  • Todella tarkka tulostusjälki


  1. 100% alpha-selluloosapohjainen puolikiiltäväpaperi:
  • Pinnassa selkä tekstuuri, mikä antaa upean huopamaisen pinnan paperille
  • Puolikiiltävä
  • Erittäin paksu paperi
  • Paperi toistaa kontrastin ja värit upeasti ja sopii erityisen hyvin studiossa otettuihin kuviin, mutta toimii myös miljöökuvissa.
  • Todella tarkka tulostusjälki


Väitän, että papereiden käsissä pitäminen itsessään on jo elämys. Ne tuntuvat laadukkailta ja kestäviltä. Valokuvat ovat omaa luokkaansa tulostettuna näille papereille.


Suosittu koko printille on 20x30cm + 1cm valkoinen reunus kuvan ympärillä. Nämä löytävät paikkansa kodin seinältä ja isovanhempien luota. Kuviin sopivia raameja löytää helposti vaikka Ikeasta.


KUMMAN PAPERIN VALITSEN?


Riippuen kuvauksesta, suosittelen aina mitä paperia kannattaisi käyttää. Voit olla varma, että valittu paperi on paras kuvallesi.


Fine Art tulosteille teen vielä erityisen käsittelyn printtiä varten. Mahdollisesti lisään kontrastia, kirkkautta eri kohtiin ym. Terävöitän kuvaa lisää, jotta se tulostuu mahdollisimman tarkkana. Toimet riippuvat siitä kummalle paperille kuva tulostetaan. Tarkoitukseni on, että kuvasi toistuu parhaalla mahdollisella tavalla valitulla paperilla. Eihän se muuten olisi nimeltään Fine Art.

ylioppilas kuvaus askola ja porvoo
yo kuvaus askola