ennen juhlia, juhlapäivänä tai sen jälkeen?


Suosittelen lämpimästi varaamaan kuvauksen ennen tai jälkeen juhlapäivän. Tähän on muutamia syitä. Juhlapäivä on monesti aikataulutettu tehokkaasti. Tehdään juhlavalmisteluita, vieraiden vastaanottamista, sosialisoimista, jatkot kaupungilla jne. Melko tapahtumarikas päivä ilman valokuvaustakin. Toki jos päivässä on rauhallinen hetki kuvaukselle se voidaan järjestää, mutta olen huomannut, että rauhallinen kuvaus on kuvattaville mieluisampi.

yo kuvaus juhlien jälkeen

miksi kuvaus ennen tai jälkeen juhlapäivän?


Juhlat on juhlittu, hyvä fiilis vielä päällä. Nyt on aika lähteä valokuvaukseen. Tapahtumaan voi rauhassa valmistautua ja kuvaajan kanssa voidaan keskustella mahdollisista toiveista ym. Kuvaus on kiireetön, hauska kokemus, mikä lisää mukavia muistoja nuorelle koulun päättäjäisistä. Meillä ei ole kiire minnekään ja se näkyy myös kuvissa, ilmeissä ja tunnelmassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaisuutta.

apua, aikatauluista johtuen meidän pitää kuvata juhlapäivänä


Vaikka olen edellä suositellut kuvaamista ennen tai jälkeen juhlapäivän se ei tarkoita, että emme saisi upeita kuvia myös juhlapäivänä. Aikataulu voi olla kiireisempi ja paikat missä kuvataan rajatumpia. Tästä kaikesta selvitään:

  • etukäteisuunnittelu, missä, koska ja minkälaiset kuvat toivotaan
  • varaamalla hetki kuvaukselle, jolloin vastavalmistunut voi keskittyä kuvattavana olemiseen
  • hyvää mieltä ja naurua, sillä päästään pitkälle
yo kuvaus porvoo
ylioppilas kuvaus askola ja porvoo
yo kuvaus askola