LAMBORGHININ KUVAUS PORVOOSSA


Harri otti minuun yhteyttä ja kysyi olisinko halukas kuvaamaan hänen kesäautoaan? Miksikäs ei ajattelin ja utelin minkä merkkisen auton hän on itselleen hankkinut? Harri kertoi, että auto saapuu piakkoin ja että somea seuraamalla näkisin sitten mikä auto on kyseessä. Mieleeni tuli jokin söpö kupla tms. Sellainen millä haetaan vaniljatuutteja lähikaupasta.

Arvaukseni meni hitusen metsään. Harrin Instagramiin ilmestyi kuvia uudesta kesäautosta: Lamborghini Huracan. Ei mikään kulpavolkkari, mutta kyllä Lambollakin voi hakea jäätelöä kaupasta ja tarvittaessa vähän vauhdikkaamminkin.

Lamborghini Huracan - Porvoo

AUTOKUVAUS VAATII SUUNNITTELUA


Keskustelin Harrin kanssa minkä tyylisiä kuvia hän toivoi. Sitten mietimme yhdessä, minkälainen miljöö sopisi Lambolle. Tiet peltojen välissä, industriaalinen ympäristö, graffitit ym. Lähdin kiertelemään Porvoota etsien eri kuvaus lokaatioita. Lopulta päädyin Mannerheiminkadun sillan alle ja kappas, sieltä löytyi graffiti ja muutenkin industriaali-meininkiä. Päätin, että sieltä me aloittaisimme kuvauksen.


Olen henkeen ja vereen muotokuvaaja, joten alusta asti minulle oli selvää, että haluan myös Harrin näkyvän kuvissa. Molemmat päädyimme samaan ajatukseen, että puku olisi paras valinta näihin kuviin.

man with a suite and sportscar

SALAMAN KÄYTTÖ sillan alla otetussa kuvassa


Valaisin Harrin kasvot salamalla kuvan oikealta puolelta. Käytin snoottia millä sain valon osumaan vain Harrin ylävartaloon. En halunnut, että valo osuisi autoon tai että siitä tulisi näkyviä heijastuksia auton pinnalle. Halusin myös korostaa takana näkyvää graffitia. Valaisin sen toisella salamalla, johon olin asentanut "gobon" mikä teki kevyitä raitakuvioita seinään. Tavoitteeni oli, että kuvaa katsomalla ei heti näe lisävalojen käyttöä. Halusin vain kevyesti korostaa kuvan eri osa-alueita.

Lamborghini sign

Lamborghini Huracan on nimetty kuuluisan härän mukaan, mikä taisteli härkäareenoilla 1879. Huracan on espanjaa ja tarkoittaa hurrikaania.

Huracan bull

LIIKKEEN KUVAAMINEN


Halusin myös kuvata auton liikkeessä, koska Huracan :)


Emme meinanneet alkuun löytää sopivaa kuvauskohtaa ja jouduimme vähän ajelemaan ympäriinsä. Kannatti kuitenkin panostaa ja käyttää aikaa, koska saimme aika hienoa kuvia aikaiseksi. Alla yksi suosikeistani.

Lamborghini driving

Harrin kanssa oli mukava viettää kuvauspäivää aurinkoisessa Porvoossa. Hauska oli myös huomata, kuinka paljon huomiota Lamborghini ja mies puvussa herättivät ohikulkijoissa. Monet pysähtyivät juttelemaan meille ja ihastelemaan autoa. Harri on mitä hienoin herrasmies ja rupatteli rennosti kaikkien kanssa, jotka pysähtyivät autoa ihailemaan.

Lamborghini yellow brakes
Sunset Lamborghini